Frank Boeckx over zijn comeback: "Ik had mezelf in het begin van het seizoen al in doel gezet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 22 reacties
Frank Boeckx over zijn comeback: "Ik had mezelf in het begin van het seizoen al in doel gezet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een herboren mens, zo kan je Frank Boeckx noemen sinds hij in november eerste doelman werd bij Anderlecht. Toen iedereen dacht dat het voor hem helemaal voorbij was, keerde hij terug.

En hij is van plan daar ook te blijven. "De komst van een nieuwe doelman? Dat wil niet zeggen dat ik automatisch een stap terug moet zetten", aldus Boeckx in Sport/Voetbalmagazine. De trainer heeft het laatste woord, daar heeft het bestuur zelfs geen invloed op."

Anderlecht heeft mij uit de shit geholpen

"Mocht ik het voor het zeggen hebben, zou ik mezelf sinds het begin van het seizoen hebben opgesteld. Maar als werknemer van de club moet ik mij niet moeien met wat er zich boven mijn hoofd afspeelt. Over twee zaken heb ik vrij spel: de kleur van mijn schoenen en het type keepershandschoenen dat ik draag", ging Boeckx verder.

Hij werd anderhalf jaar terug nog naar de uitgang geduwd bij Antwerp en moest in afwachting van een nieuwe club zijn conditie onderhouden bij een vierdeklasser. Toen kwam Anderlecht. "Ik ben Peter Smeets en Anderlecht eeuwig erkentelijk. Zij hebben mij uit de shit geholpen. Het doet deugd om nu iets terug te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties