Anthuenis, Waseige en Martinez twijfelen niet aan volgende stap in carrière van Simons: "Meteen op hoog niveau starten"

Redactie
| 1 reacties
Anthuenis, Waseige en Martinez twijfelen niet aan volgende stap in carrière van Simons: "Meteen op hoog niveau starten"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Timmy Simons (40) speelt zondag - zonder ongelukken - zijn 1.000ste wedstrijd in zijn rijk gevulde carrière. Het boegbeeld van Club Brugge zal misschien stilaan aan zijn afscheid als speler beginnen denken, maar wie weet begint het pas écht wanneer hij zijn schoenen aan de haak hangt.

Simons is namelijk zo’n type speler die het perfect als trainer op het hoogste niveau zou kunnen maken. Heel wat ex-trainers van de verdedigende middenvelder denken er alleszins zo over.

Starten op hoog niveau

"Volgens mij zou hij als trainer al meteen kunnen starten op een hoog niveau”, zegt gewezen bondscoach Robert Waseige in Het Laatste Nieuws. “Hij is er zeker klaar voor, want hij is zijn hele carrière lang de allerbeste trainer geweest voor zichzelf. En hij had de intelligentie om altijd de richtlijnen van zijn coaches op te pikken."

Ook een andere ex-bondscoach, Aimé Anthuenis, ziet een goede trainer in Simons. "Ik vergelijk hem met zoveel spelers die ik onder mij gehad heb en die trainer geworden zijn. Clement, Hasi, Vanderhaeghe, De Boeck, Staelens... Die speelden allen in de centrale as en dachten toen al mee met de coach. Met zijn know-how zou Timmy alleszins niet uit het voetbal mogen verdwijnen."

"De vraag is of hij zo'n leven wil"

Michel Preud'homme

Volgens huidig bondscoach Roberto Martinez heeft Simons alvast een belangrijk voordeel als hij trainer wil worden. “Je kan niet zover raken zonder dat je je medespelers beïnvloedt. En in de toekomst zal hij dat nog meer kunnen doen vanwege het respect dat spelers voor hem zullen hebben.”

Michel Preud’homme beseft dat Simons een goede coach zou zijn, maar hij geeft zijn kapitein ook wat raad mee. “Hij heeft zeker het inzicht om het te doen. Maar de vraag is of hij zo'n leven wil. Ik denk wel dat hij zal opbouwen door eerst het vak te willen leren en niet meteen op hoog niveau aan de slag te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties