Dury spreekt zich uit over titelstrijd: "En dat was héél slimme communicatie van Hein Vanhaezebrouck"

Dury spreekt zich uit over titelstrijd: "En dat was héél slimme communicatie van Hein Vanhaezebrouck"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na vier speeldagen leek de titelstrijd helemaal beslist, halfweg was er plots opnieuw wat spanning. Maar of er iemand uiteindelijk Anderlecht nog van de titel kan houden? Dat zal van de resultaten afhangen. Ook Francky Dury sprak zich uit.

"Had Anderlecht gewonnen van Charleroi, dan was het vermoedelijk over en out. Dan ging paars-wit het sowieso niet meer weggeven, terwijl ze nu opnieuw met wat druk op de ketel moeten gaan spelen", aldus Francky Dury.

40% Anderlecht, 30% Club en 30% Gent

De coach van Essevee zag Hein Vanhaezebrouck het ook erg leep spelen: "Na de wedstrijd tegen ons zo vertellen dat het niets uitmaakte, omdat Anderlecht toch wel zou winnen van Charleroi en 13 op 15 zou pakken? Dat was héél slimme communicatie. Dat heeft de Zebra's mogelijk ook geprikkeld."

En dus is alles mogelijk: "Voor de matchen van speeldag 6 zou ik zeggen dat Anderlecht 40% kans heeft, de twee andere clubs elk 30% Er zijn drie favorieten. Analisten hebben er al vaak naast gezeten, dus wie weet wat er nog mogelijk is. De nederlaag tegen Charleroi is zeker aangekomen op Anderlecht. Die nervositeit is terecht, want zowel Gent als Club Brugge maken ook nog kans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties