Sven Kums dankzij Anderlecht weer Rode Duivel en misschien zelfs naar het WK? "Dan kan zeker helpen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 21 reacties
Sven Kums dankzij Anderlecht weer Rode Duivel en misschien zelfs naar het WK? "Dan kan zeker helpen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sven Kums gaat op z'n 29ste voor de hoofdmacht van Anderlecht voetballen. Nostalgie en de Champions League-deelname deden de Dilbekenaar voor paars-wit kiezen, met in het achterhoofd ook de Rode Duivels.

We gaan een seizoen richting WK in en dus ziet ook Kums met zijn transfer naar Anderlecht een unieke kans om Roberto Martinez te overtuigen van zijn kwaliteiten. Leander Dendoncker en Youri Tielemans maken na hun kampioenenjaar met de Brusselaars immers volwaardig deel uit van de nationale ploeg.

"Het is een feit dat ik mij hier bij een mooie Belgische club kan tonen, zeker in de Champions League. Dat kan helpen om eventueel weer bij de Rode Duivels te geraken", vertelde Kums vrijdag bij zijn persvoorstelling. "Met Martinez heb ik persoonlijk nog niet gesproken, maar ik hoorde wel al dat hij mijn transfer een goeie keuze vond."

Ik hoorde dat Roberto Martinez mijn transfer een goeie keuze vond

Kums streek bij Anderlecht neer terwijl Youri Tielemans naar AS Monaco verhuisde. Maar de Gouden Schoen van 2015 zal de Profvoetballer van 2017 niet opvolgen. "Youri is een fantastische speler die een geweldige carrière zal realiseren, maar we zijn een ander type voetballer. Ik ga zijn rol op het middenveld anders invullen."

Tielemans en Kums, volgend seizoen allebei in een ander shirt
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties