Even schrikken: training van Beerschot Wilrijk stilgelegd voor onaangekondigde inspectie

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 58 reacties
Even schrikken: training van Beerschot Wilrijk stilgelegd voor onaangekondigde inspectie
Foto: © jan mees

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Onverwachte gasten op de training van Beerschot Wilrijk dinsdagochtend. Inspecteurs van de Sociale Inspectie, Dienst Vreemdelingenzaken en de politie deden een controle van lopende arbeidskaartendossiers, voornamelijk voor verdediger Abdel Diarra.

"Totaal onverwacht en moeilijk te kaderen", laat bestuurslid Fred Lenders weten op de clubwebsite. Hij bevestigt ook dat de dossiers helemaal in orde komen.

"Vooral omdat de dossiers volledig zijn ingediend en de procedure loopt. Trouwens, KFCO Beerschot Wilrijk heeft dienaangaande alle administratieve formaliteiten vervuld én ook alle gevraagde documenten overgemaakt bij de respectievelijke instanties."

Aanleiding

"De mogelijke aanleiding van deze controle is het test-statuut waarmee twee van onze spelers rondlopen. Een legale en in de voetbalwereld vaak gebruikte constructie ... die zal worden omgezet in een arbeidscontract zodra onze club de arbeidskaarten in haar bezit heeft. Ook op dat vlak heeft KFCO Beerschot Wilrijk geen fouten gemaakt en volledige transparantie gegeven", staat er.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties