DONE DEAL: Kroniek van een aangekondigd vertrek, Club Brugge is geliefde verdediger kwijt

DONE DEAL: Kroniek van een aangekondigd vertrek, Club Brugge is geliefde verdediger kwijt
Foto: © photonews

Het was een drukke en stresserende transferzomer voor verschillende spelers bij Club Brugge. Eentje ervan vindt 15 uur voor het verstrijken van de transferdeadline de rust die hij al eventjes zocht. Niet bij zijn droomclub, zelfs niet in zijn droomcompetitie. En toch is het een goede zaak.

Björn Engels tekent namelijk een meerjarig contract bij Olympiakos. Alle testen zijn ondertussen achter de rug en zo is Club Brugge een van zijn lievelingen kwijt. De Grieken maken het nieuws donderdagvoormiddag bekend.

Exact een jaar geleden werd er nog met grof geld geschermd richting Björn Engels. Ook met boden vanuit de Premier League, waar zelfs droomclub Arsenal concreet was. Blauw-zwart wilde hem toen niet laten gaan, een jaar later was hij niet meer te houden.

Financieel doet blauw-zwart niet de beste zaak - daarover kan u hier meer lezen. En Engels zelf heeft lange tijd de boot afgehouden van andere competities dan de Premier League. De concrete interesse van Olympiakos heeft hem echter wel weten te charmeren.

Champions League

Belangrijk: de Grieken spelen dit seizoen mee in de poules van de Champions League. Tegen Barcelona, Juventus en Sporting CP krijgt de centrale verdediger mogelijk enkele mooie kansen om zich aan de wereld te laten zien.

Bij Club Brugge blijven was voor de 22-jarige verdediger sowieso geen optie meer, die al sinds 2006 bij de jeugdlichtingen van blauw-zwart grote sier maakte. In Griekenland wil hij nieuwe lucht snuiven en een blessurevrij seizoen doormaken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties