Afscheid van een topper? "Menselijke vonk in de krabbenmand van het nationale voetbal"

Afscheid van een topper? "Menselijke vonk in de krabbenmand van het nationale voetbal"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Voormalig bondsvoorzitter François De Keersmaecker trekt zich helemaal terug uit het voetbal en gaat zich op de advocatuur richten. Daarmee nemen we na een lange tijd helemaal afscheid van een gecontesteerd figuur, die toch ook wel goede dingen deed.

De Keersmaecker houdt het volledig voor bekeken en stapt uit het Provinciaal Comité van Antwerpen én het Uitvoerend Comité van de KBVB. "Ik vond het niet opportuun om te gaan zetelen in organisaties of comités waar anderen nu de lakens uitdelen", aldus De Keersmaecker daarover in Het Nieuwsblad.

"Maar ik ga me niet opsluiten hoor. Naar België - Gibraltar ben ik niet geweest, maar tegen Cyprus zal ik op de afspraak zijn. Ik heb een permanente uitnodiging als erelid en ga die ook gebruiken", wil hij niet spreken van rancune of andere zaken.

Ik ga me niet opsluiten hoor

"Het blijft een treurige exit", meent Hugo Camps in zijn column in Het Laatste Nieuws dan weer. "Misschien had hij beter verdiend. De Rode Duivels hebben onder hem een metamorfose ondergaan. Er kwam ambitie in de ploeg en er kwam liefde voor de Duivels. Hysterie zelfs bij vlagen."

"Hij leefde misschien wel eens in een ander licht en de aanstelling van CEO Martens was een miskleun, maar hij blijft een étincelle humaine (een menselijke vonk) in de krabbenmand van het nationale voetbal", aldus nog de schrijver.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties