Vertrekken of niet? Frutos geeft meer zicht op zijn situatie nu er nieuwe trainer komt

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 8 reacties
Vertrekken of niet? Frutos geeft meer zicht op zijn situatie nu er nieuwe trainer komt
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck is op komst, maar wat met Nicolas Frutos? De kans dat Vanhaezebrouck hem als T2 wil nemen, lijkt ons bijzonder klein. Frutos zelf zit duidelijk ook nog in het ongewisse. Een andere functie binnen de club zou een oplossing kunnen zijn.

Vanhaezebrouck gaat moeilijk omkunnen met de ambitieuze Frutos, dat weten we nu al. Frutos zelf moet dus gaan bedenken wat hij gaat doen. "Maar het is niet aan mij om te beslissen of ik blijf als hoofdtrainer, als assistent of wat dan ook. Of ik mezelf binnen enkele maanden bij een andere club zie? (twijfelt) Nee, ik heb hier een contract en ik zie deze club graag."

Want ook op zijn laatste persconferentie benadrukt Frutos hoe zeer hij aan Anderlecht gehecht is. "Sinds ik gestopt ben, spreek ik over 'mijn club'. En dat meen ik ook. Dat ga ik nog doen als ik hier over twee, drie,... vijf jaar niet meer ben. In Anderlecht weet je dat je kritiek gaat krijgen. Als je daar niet mee om kan, moet je er niet aan beginnen."

En die kritiek ging vooral over zijn veranderingen van spelsysteem. "Op training ging dat elke keer goed. Ik ben met dat systeem al acht jaar bezig in mijn hoofd. Op het veld pakte het nog niet. Maar daar had ik dan ook veel meer tijd voor nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties