Hallucinante zondag in Catalonië kan ook consequenties hebben voor Spaanse nationale ploeg: "Dan stop ik"

Hallucinante zondag in Catalonië kan ook consequenties hebben voor Spaanse nationale ploeg: "Dan stop ik"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het waren hallucinante beelden die we zondagochtend te zien kregen. Mensen die met geweld van de stembussen werden weggehouden in Catalonië door de Guardia Civil, de Spaanse politie. Gerard Piqué heeft er een degout aan overgehouden.

De wedstrijd van Barcelona tegen Las Palmas ging toch door, maar Piqué voelde er zich niet goed bij. "Het was een van de lastigste wedstrijd om te spelen", vertelt de verdediger op de clubwebsite. "Het is een zware dag geweest. De beelden van de politie en de Guardia Civil spreken voor zich. Ik voel me vandaag meer dan ooit Catalaans. Ik ben op het gedrag van de Catalanen. Stemmen is een recht dat verdedigd moet worden."

De Spaanse voetbalbond zou niet al te blij zijn met de uitgesproken mening van de verdediger. Is zijn interlandloopbaan in gevaar? "Ik denk dat ik doorkan, want veel mensen in Spanje zullen zich niet kunnen vinden met wat er vandaag is gebeurd en geloven in democratie. Maar als de Spaanse voetbalbond bond denkt dat ik een probleemgeval ben, dan ben ik bereid om me terug te trekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties