De Bruyne komt terug op de felle uitspraken over de aanpak van Martinez: "Ik heb geen spijt van wat ik gezegd heb"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 18 reacties
De Bruyne komt terug op de felle uitspraken over de aanpak van Martinez: "Ik heb geen spijt van wat ik gezegd heb"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de vriendschappelijke wedstrijd tegen Mexico (3-3) in november vorig jaar, trok Kevin de Bruyne stevig aan de alarmbel. De sterspeler van Manchester City stelde de Belgische tactiek openlijk in vraag.

"Ik denk dat Mexico tactisch beter was dan ons", verkondigde De Bruyne toen op zijn persbabbel. "We teren nog altijd te veel op talent. Misschien moeten we daar lessen uit trekken. En beginnen met de instelling dat élke wedstrijd moet gewonnen worden?" (Lees meer)

De uitspraken van De Bruyne lokten veel reacties uit. "ik wist wat de gevolgen ­gingen zijn. Onmiddellijk na dat ­interview belde ik mijn makelaar ­Patrick De Koster. Ik zei hem: Hou je klaar, ik heb gezegd wat ik te zeggen had."

"Ik heb geen spijt van wat ik gezegd heb. Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen en ik accepteer de ­gevolgen. Niemand in de groep heeft mijn woorden trouwens weerlegd. De andere spelers waren alleen maar verrast door de manier waarop ik mijn ongerustheid heb geuit."

"Door mijn status kan ik het me permitteren te spreken"

De Bruyne vond het nodig om enkele maanden voor het WK het probleem aan de kaak te stellen. "Ik heb het gedaan om de ploeg te ­helpen", gaat KDB verder. "Ik wil echt dat iedereen op zijn best is voor het WK. Door mijn status kan ik het me permitteren te spreken. Ik heb meer te zeggen dan de jongere spelers. En ik blijf volhouden dat om het WK te winnen ­alles perfect moet zijn. Ik wil iedereen wakker schudden dat we niet ­dezelfde fouten maken als op het EK in Frankrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties