Steeds minder Belgen in de Belgische competitie: slechts één team haalt meer dan 50% van de speelminuten, teams uit play-off 1 massaal onderaan

Steeds minder Belgen in de Belgische competitie: slechts één team haalt meer dan 50% van de speelminuten, teams uit play-off 1 massaal onderaan

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steeds minder Belgen krijgen volop hun kans in de Jupiler Pro League of bij de Belgische ploegen. De cijfers van de reguliere competitie dit seizoen zijn wat dat betreft droef te noemen, want ze komen niet eens tot op 40%. En het aantal teams dat meer Belgen speelminuten gaf dan buitenlanders? 1!

Het hangt een beetje van de cijfers af. Moeskroen twitterde trots op basis van cijfers van de Pro League dat ze dit seizoen de Belgen wel degelijk veel kansen hadden gegeven. Daarmee stonden ze ook op vijf in de totaalrangschikking.

De cijfers van Transfermarkt houden ook rekening met alle competities en dan zijn de cijfers zelfs nog iets droever gesteld. Het gemiddeld aantal speelminuten voor Belgen daalt dan van 37,6% zelfs naar 33,8%. Nauwelijks een op drie dus.

Enkel Zulte Waregem blijft volgens de cijfers van Transfermarkt bovendien boven de 50% uitsteken. Alle andere teams zitten simpelweg onder die magische grens. Het gebruiken van veel Belgen hoeft verder wel niet veel te zeggen over de resultaten: KV Mechelen staat op twee in dit klassement, vorig jaar gebruikte Westerlo het meeste Belgen en degradeerden ze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties