Zijn eerste doelpunt voor Standard sinds oktober: "En ook mijn mooiste goal ooit"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Zijn eerste doelpunt voor Standard sinds oktober: "En ook mijn mooiste goal ooit"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard mocht Junior Edmilson dankbaar zijn vrijdagavond. De Braziliaanse Belg trapte vijf minuten voor tijd de bal onhoudbaar in de verste hoek en bezorgde zijn team zo de drie punten.

"Dit doet heel veel deugd", vertelde Edmilson na de wedstrijd. "Ook al was het voetbal niet echt mooi, ik ben vooral blij voor de ploeg met deze zege. Het was zeker niet evident tegen een Charleroi dat met vijf verdedigers speelde. Er was heel weinig ruimte, maar mijn doelpunt heeft ons bevrijd."

Edmilson had al sinds oktober (tegen Moeskroen, red.) niet meer gescoord. "Wanneer ik op rechts speel, kan ik minder vaak afwerken met mijn linkervoet. Maar ik stond aan de andere kant en Marin speelde me aan. Ik ging mijn kans, zonder te twijfelen. Of dit mijn mooiste goal ooit is? Ik denk het wel, ja. Deze was mooier dan mijn volley tegen Zulte Waregem."

Tweede plek

Momenteel staan de Rouches op drie punten van de tweede plek. Al is Standard dankzij de gewonnen bekerfinale al zeker van een ticket voor de poulefase van de Europa League. "We spelen gewoon match per match. We hebben niks te verliezen. Dit was nog maar het begin, maar ik hoop dat er nog mooi dingen volgen in play-off 1."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties