Blik vooruit op play-off 1: zet Club Brugge de kers op de taart met tweede titel in drie jaar tijd?

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Blik vooruit op play-off 1: zet Club Brugge de kers op de taart met tweede titel in drie jaar tijd?
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Daar zijn ze dan eindelijk, die langverwachte play-offs! Nu de allesbepalende play-off 1 uit de startblokken schiet, belichten we elk team. Met de voltallige G5 in play-off 1 verwachten we alvast vuurwerk. Vandaag nemen we Club Brugge onder de loep.

De ploeg van Ivan Leko mag terugblikken op een fantastisch parcours in de reguliere competitie. Blauw-zwart begon het seizoen met een foutloze 15 op 15 en naarmate het seizoen vorderde, ontpopte Club zich meer en meer tot een echte pletwals.

Na Nieuwjaar liep het echter een pak stroever, maar desondanks kwam niemand ook maar in de buurt van de fiere leider. Voorsprong na 30 speeldagen: 12 punten op eerste achtervolger Anderlecht, de rest stond gewoon niet op de foto. Maar blijft Club ook in play-off 1 ongenaakbaar?  

Sleutelspelers

Eigenlijk verdient de volledige (basis)ploeg van Club een dikke pluim, maar dé exponenten van het succes zijn zonder enige twijfel Ruud Vormer en Hans Vanaken. De Nederlandse aanvoerder en aanjager zit nu al aan 10 goals en 15 assists, overweldigende statistieken. Die straffe topprestaties leverden Vormer ook de Gouden Schoen op, hij is meer dan ooit de verpersoonlijking van dit Club Brugge



Maatje op het middenveld Hans Vanaken moet eigenlijk niet veel onderdoen. De spelmaker lijkt op zijn 25ste tot volle wasdom gekomen en is meer dan ooit dé patron die (het spel) verdeelt en heerst. Ook de cijfers van de  Limburgse spelmaker mogen er wezen: 9 goals en 8 assists. 'Hansje' is een ferme Hans geworden. Manifester aanwezig dan vroeger en zelden geblesseerd, simpelweg van goudwaarde.

Pijnpunten

Daar moeten we niet lang over nadenken: de defensie. In de eerste helft van het seizoen was er geen vuiltje aan de lucht, maar na de winterbreak begonnen de opendeurdagen. Voor een stuk het gevolg van obligate personeelswissels. Ludovic Butelle vertrok, net op het moment dat Club in doel de nodige stabiliteit had gevonden.

Benoît Poulain belandde nog maar eens in de lappenmand en Stefano Denswil ging de nonchalante toer op en verzeilde in een vormdip. Nieuwkomers Mitrovic en Scholz versterkten de rangen, maar het gebrek aan automatismen speelde Club wel behoorlijk parten. In de tien laatste competitiematchen werd maar één keertje de nul gehouden. Dat zegt genoeg, niet?

Verwachting 

Het voetbal is nog altijd uitstekend, Club creëert meer dan voldoende kansen, in eigen huis is het haast onverslaanbaar, de sterkhouders zijn fit en in vorm, er is een bonus van 6 (eigenlijk zelfs 7) punten én Ivan Leko is niet de man die verslapping duldt. Kortom, het ziet er nog altijd rooskleurig uit voor blauw-zwart. Enkel een serieuze inzinking lijkt de dominante leider nog van de troon te kunnen stoten. Of zoals er wel vaker wordt gezegd: de enige tegenstander van Club is Club zelf. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties