Leko trapt niet in de val: "Ik ben niet dom hé, maar als ik zo begin dan is de focus weg en zijn we niet met voetbal bezig"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
Leko trapt niet in de val: "Ik ben niet dom hé, maar als ik zo begin dan is de focus weg en zijn we niet met voetbal bezig"
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Enige opwinding op de persconferentie van Ivan Leko vrijdag toen het ging over de kalender van play-off 1. Ricardo Sá Pinto had zijn bedenkingen bij die openingsmatch van vrijdagavond en kreeg bijval van Hein Vanhaezebrouck, maar de trainer van Club ligt er niet van wakker. Totaal onbelangrijk.

Of het niet lastig is om in het begin vaak als laatste te moeten spelen als de andere uitslagen al bekend zijn, wilde iemand weten. Zorgt dat niet voor extra druk, meneer Leko? "Misschien is dat een voordeel, misschien is dat een nadeel. Je kan zeggen dat het een goeie of slechte kalender is, maar dat zijn details. Dat is niet zo belangrijk, voor mij is het zelfs totaal onbelangrijk", klonk het klaar en duidelijk. 

"Wat wél belangrijk is, is dat we nu in die 10 wedstrijden voor mannen écht 90 minuten 'full gas' kunnen voetballen, met grinta en kwaliteit in ons spel, met de wil om te winnen. Dát is wat telt en belangrijk is. Als eerste of laatste spelen of twee matchen thuis of twee matchen op verplaatsing, dat maakt niet uit. Het blijft voetbal, 11 tegen 11, de ene ploeg tegen andere en dan zien wie de beste is."

Niet 100% = moeilijke match

Leko is echt niet uit zijn lood te slaan, volledige focus op zijn eigen ploeg. De rest? Zal hem worst wezen. "We hebben die drie weken gebruikt om naar ons voetbal te kijken en beter te worden dan enkele maanden geleden. We kijken niet naar andere teams. Als wij op onze manier voetballen, kunnen wij tegen elke ploeg winnen en de beste zijn. Al hebben we dit jaar ook al enkele keren bewezen, bijvoorbeeld nog in de eerste helft tegen STVV, dat het moeilijk is als we niet 100% scherp zijn."

De pers kan maar proberen natuurlijk, zijn die eerste drie matchen bepalend? "Ach, je kan spreken over de eerste drie matchen met twee verplaatsingen of je kan spreken over de eerste zeven matchen met drie verplaatsingen en vier thuismatchen. Je kan ook spreken over de eerste tien of de laatste tien", trok Leko het even op flessen. "Thuis moet je ook nog altijd winnen hé. Als je zo begint, zit je in de calculatiesfeer. Ik geloof daar totaal niet in", klonkt het scherp. 

Meeste punten pakken

En dan kwam het slotakkoord: "Ik ben niet dom hé, ik weet perfect dat we met 20, 21 of 22 kampioen zijn, maar als ik zo begin dan is de focus weg, dan is de energie weg en zijn wij niet met voetbal bezig, maar met wat anderen doen. Wij hebben niet zoveel invloed op de resultaten van anderen. We hebben wél veel invloed op ons voetbal, hoe wij presteren op fysiek, mentaal en tactisch vlak. Het is eigenlijk simpel: In die 10 matchen willen wij absoluut de meeste punten pakken, dát is ons doel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties