Verstraete koos de moeilijke weg voor zichzelf naar de top: "Zo'n onvolwassen mama's-kindje hielden we liever dicht bij huis"

Verstraete koos de moeilijke weg voor zichzelf naar de top: "Zo'n onvolwassen mama's-kindje hielden we liever dicht bij huis"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Birger Verstraete, één van de nieuwelingen bij de Rode Duivels, leek voor altijd de stempel van eeuwig talent te moeten gaan dragen. Maar op zijn 24ste is hij nu wel rijp geworden. Iets wat héél lang geduurd heeft, vindt zijn stiefvader en mental coach, Gino Vynck.

Dat Verstraete al sinds jong talent heeft, was al snel duidelijk, maar... " Speelde hij twee goeie matchen, dan dacht hij dat hij de man was. PSV wilde hem. En het scheelde niets of hij had getekend bij ­Anderlecht op zijn vijftiende. Maar Club Brugge belde me en vroeg of ze niet te laat waren. Zo'n onvolwassen mama's-kindje als Birger hielden we liever dicht bij de deur. Daarom ging hij op zijn 15 jaar bij Club spelen", vertelt Vynck in Het Nieuwsblad.

Onder Philippe Clement bloeide hij open bij de beloften, maar toen die als assistent naar de eerste ploeg vertrok, had hij minder tijd voor de verdedigende middenvelder. "Hij was ook pas 17,5 jaar oud toen hij zijn eerste contract kreeg. Ineens kreeg hij te veel. Een Mercedes terwijl hij nog maar een voorlopig rijbewijs had, geld op zijn spaarrekening, zijn gewone gsm werd plots een smartphone."

Verkeerde mannen

"Ik herinner me nog wat Bart Verhaeghe hem zei toen hij een profcontract kreeg: Er is de juiste voeding, een krachthonk, een liniecoach, een mental coach: wij bieden dat aan. Gebruik het. We rekenen op jouw zelfdiscipline. Maar dat deed hij niet genoeg. In de ­fitness vond je hem niet. Niet dat hij crapulenstreken uithaalde, maar zijn gedrag kon beter. Hij trok op met de verkeerde mannen, jongens die ik niet bij naam wil noemen en die nu niet meer bij Club Brugge spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties