Waar ligt het probleem van de 'rijke' ploegen in 1B? "Wat er in Leuven gebeurt, is niet te verantwoorden"

Waar ligt het probleem van de 'rijke' ploegen in 1B? "Wat er in Leuven gebeurt, is niet te verantwoorden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoe kan het dat de topteams in 1B het zo laten afweten? En dat Lommel en Westerlo het zo goed doen in vergelijking met hun rijkere concurrenten? Eén van de redenen zou wel eens kunnen zijn dat er bij die twee clubs heel wat meer rust in de kleedkamer is.

Bij Westerlo is de basisploeg duidelijk, bij Lommel ook. Nigel Pearson gebruikte bij OHL al 23 basisspelers, bij KV Mechelen zijn dat er 22 en bij Beerschot Wilrijk 17. Die trainers kregen van hun buitenlandse investeerders en bestuur een bijzonder grote kern.

"Het is met al die centen heel verleidelijk om te investeren in kwaliteit, maar nog belangrijker is om voor een goed uitgebalanceerde kern te kiezen”, aldus 1B-kenner Dave Peters in GvA. "Lommel en Westerlo zijn er met beperkte middelen in geslaagd om een complementair geheel in elkaar te puzzelen. Dat zorgt voor rust en duidelijkheid in de kleed­kamer."

"De grotere ploegen zijn nog op zoek naar die balans. Wat er in Leuven gebeurt, is niet te verantwoorden. Daar zitten elke week spelers in de tribune die goed genoeg zijn om op het veld te staan. Gezond kan zo een situatie niet zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties