Coucke in z'n nopjes: "Eerste echte test is de zomermercato"

Johan Walckiers
Johan Walckiers en Redactie vanuit Brussel
| 4 reacties
Coucke in z'n nopjes: "Eerste echte test is de zomermercato"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Daags nadat Hein Vanhaezebrouck bij Anderlecht op de keien vloog, had Marc Coucke al iets anders aan zijn hoofd. Als voorzitter van de Pro League presenteerde hij het plan om de uitwassen bij managers aan te pakken.

De noodzaak daartoe kwam er door de grote ophef die ontstond na operatie Propere Handen. "Met heel veel trots kan ik melden dat deze principes unaniem door alle 24 professionele clubs aanvaard werden, één per één werden ze bij stemming goedgekeurd", aldus Coucke.

We kunnen al kleine veranderingen verwachten in de komende wintermercato. "Het expertenpanel zal ons blijven begeleiden om ons in de volgende mercato al te steunen, maar de echte test komt in de zomermercato, dan zullen deze principes allemaal toegepast worden."

Dit is een gamechanger

-Marc Coucke

Ook in het buitenland krijgt het plan weerklank. "De vorige weken hebben we heel veel contact gehad met het buitenland. Daar voel je dat er overal dezelfde problematiek is. Dit is werkelijk een gamechanger. Als we tegen de zomer dit kunnen invoeren, nemen we een grote voorsprong op andere landen en op heel Europa."

Nu spelers zelf hun makelaars gaan moeten betalen, zullen ze zelf meer geld vragen. "Ja, maar dat weten we. Gaan we zo transfers missen? Ja, maar dat zijn misschien de transfers die we niet willen met zulke managers. Het aantal managers dat ons gecontacteerd hebben dat ze willen meewerken, is ook groot. Het Europees voetbal gaat in die richting, daar zijn we zeker van. De eersten die dit toepassen zullen er als winnaar uitkomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties