Rutten is zowaar fan van Belgische competitieformat én van BeNeLiga: "België staat op dat vlak veel verder dan Nederland"

Rutten is zowaar fan van Belgische competitieformat én van BeNeLiga: "België staat op dat vlak veel verder dan Nederland"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het plan heeft even in de koelkast gezeten, maar nu beginnen toch steeds meer mensen weer te praten over een BeNeLiga. Na een dikke maand in België begint ook al Fred Rutten het nut ervan in te zien.

Rutten ziet in Nederland een te smalle top. "Nu spelen Ajax, PSV en Feyenoord in de Eredivisie vier topwedstrijden per seizoen, tegen elkaar, maar in een BeNeliga gaat dat aantal omhoog. Dan speel je er zo een stuk of tien. Voor ons voetbal zou dat absoluut niet slecht zijn”, zegt Rutten in Voetbal International.

Vooral uit onze jeugdwerking zouden de Nederlanders veel kunnen leren, meent hij. “Als ik dat zie, hebben we in Nederland nog steeds een inhaalslag te maken. Fysiek is het Belgische voetbal veel verder dan het Nederlandse."

Fysiek

“Zoiets had ik natuurlijk al eerder meegemaakt bij Schalke 04, maar toch is het goed dat een paar jaar later weer te ondervinden. Je denkt en hoopt dat we in Nederland ook op dat vlak een inhaalslag maken, maar in de praktijk schrik je dan toch weer van het verschil.” I

Rutten is zelfs voorstander van de play-offs. "We strijden midden in het seizoen al voor iets, namelijk plaatsing voor die PO I. En als dat lukt, krijgen we een nieuwe kans, doordat de punten worden gehalveerd en daarmee ook de achterstand. Dan speel je tien duels op topniveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties