Voorzitter Croonen over 'de clausule' van Pozuelo: "Het echte probleem ontstond bij de makelaars" & "Fout gemaakt waar we uit moeten leren"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Voorzitter Croonen over 'de clausule' van Pozuelo: "Het echte probleem ontstond bij de makelaars" & "Fout gemaakt waar we uit moeten leren"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk zal na het vertrek van Alejandro Pozuelo naar Toronto gegarandeerd nog vaak terugdenken aan de befaamde 'clausule'. Zelfs nu is er nog altijd geen 100% zekerheid, maar het is weldra wel een feit dat een absolute sterkhouder vertrekt.

"Toronto is op de proppen gekomen tussen het moment dat wij dat akkoord hadden met Pozuelo en zijn entourage en het moment dat hij effectief zijn handtekening zou komen zetten", begint voorzitter Peter Croonen bij Het Laatste Nieuws. 

"Dan is die juridische discussie begonnen. Over het akkoord per mail van de agenten van Pozuelo, het mondelinge akkoord van Pozo zelf en de interpretatie van die clausule. Ik denk dat wij juridisch een sterke case hadden, maar zekerheden bestaan niet over dat soort zaken."

Juridisch hadden we hem kunnen houden... Maar wat hadden we daarmee gewonnen? - Croonen

"Waar ik vooral een probleem mee heb, is dat zijn makelaars Toronto niet hebben afgeblokt", gaat de Genkse voorzitter verder. "Zij wisten perfect dat die mails voor FIFA hetzelfde betekenden als een getekend akkoord. Zij hadden moeten zeggen: 'Pozo, hier stopt het'. Daar is het echte probleem ontstaan."

Of de club achteraf bekeken spijt heeft van die clausule? "Het enige wat we geleerd hebben is dat zulke clausules alleen mogen gelden tijdens onze mercato's", zegt Croonen. "Dat is een fout die wij als club gemaakt hebben en waar wij uit moeten leren. Dit toont trouwens ook nog maar eens dat al die verschillende mercato's een stuk beter op elkaar moeten afgestemd worden."

Lees hier meer van Genkse voorzitter Peter Croonen over Pozuelo

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties