Walter Baseggio neemt Verschaeren onder de loep en waarschuwt Anderlecht

Walter Baseggio neemt Verschaeren onder de loep en waarschuwt Anderlecht

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Tegenwoordig kan je niet meer om 'het fenomeen Yari Verschaeren' heen kijken. De 17-jarige dribbelkont is nu al beslissend voor Anderlecht en wordt een grote toekomst voorspeld. Ex-Anderlechtman Baseggio geeft zijn oordeel over de jongeling.

"Er zit wel een vleugje Eden Hazard in hem", luidde het oordeel van Baseggio in Het Nieuwsblad. "Zijn zwaartepunt ligt laag en dat geeft hem veel stabiliteit. Dan is er ook nog dat wegdraaien en die versnellin. Hij is ook heel sterk in ruimte maken voor zichzelf."

Werkpunt

Bovendien kan hij al aardige cijfers voorleggen voor een 17-jarige middenvelder, maar het kan beter volgens Baseggio. "Af en toe een goaltje meepikken moet hij nog leren."

"Soms woekert hij net iets te veel met zijn krachten, waardoor hij overal tegelijkertijd wil zijn. Het kiezen van momenten om toe te slaan: dat heeft te maken met ervaring. Je kunt niet alles willen. Maar Yari pikt de zaken wel snel op."

Waarschuwing

Verschaeren is ook al beslissend geweest voor Anderlecht, zelfs op het einde van een wedstrijd. "In de matchen tegen Antwerp en Oostende leverde hij een assist af na een zware inspanning in de slot­seconden. Dan blijf je gaan, hé."

"Maar men mag zich daar niet op blind­staren. Anderlecht gaat van een 17-jarige toch niet verwachten dat hij de ploeg gaat dragen tijdens de tien toppers in Play-off 1? Dat lijkt me ondoenbaar", was het besluit van Baseggio.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties