Filip De Wilde viseert de buitenlanders bij Anderlecht

Bart Somers
Bart Somers
| 7 reacties
Filip De Wilde viseert de buitenlanders bij Anderlecht
Foto: © Photonews

Sporting Anderlecht verloor deze week zijn tweede match op rij in play-off 1. Veel oud-spelers schieten met scherp op de gebeurtenissen in het Astridpark.

Dat geldt ook voor Filip De Wilde. Voor hem is het huidige falen van Sporting Anderlecht de verantwoordelijkheid van de buitenlandse spelers.

Op de pagina’s van La Dernière Heure / Les Sports maakt hij de vergelijking met zijn tijd, toen de ploeg ooit ook een magere 2 op 15 haalde in de competitie: "Ik herinner me dat we ons geneerden. De kern van het team was Belgisch. Ik was er, Crasson, Doll, De Boeck, Staelens, Baseggio, Dheedene, Scifo, Goor….

Zij beseffen niet waar het instituut Anderlecht voor staat

"Op dit moment zie ik Kums, Gerkens en twee jongeren, Verschaeren en Amuzu. De anderen zijn huurlingen. Zij beseffen niet waar het instituut Anderlecht voor staat."

Staff

Wat hem betreft stopt de discussie daar niet. "Wat me vooral opvalt, is het gebrek aan paars-wit bloed in de staff. De coach is een Nederlander. Hij bracht zijn eigen T2 mee. Ook lopen er nog mensen van de staff van Vanhaezebrouck rond. Anderlecht is zijn identiteit kwijt. Zou het niet fijn zijn om een oud-speler als coach te hebben, omringd door nog meer oud-spelers?"

De voormalige doelwachter van paars-wit is zelf geen vragende partij voor een terugkeer. De deur sluiten, wil hij daarentegen ook niet doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties