Interview "Onderschat de impact van het vertrek van Avenatti niet"; Stijn De Smet ziet KV Kortrijk niet in de problemen komen

Dennis Rosiers
| 0 reacties
"Onderschat de impact van het vertrek van Avenatti niet"; Stijn De Smet ziet KV Kortrijk niet in de problemen komen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk heeft het moeilijk de voorbije weken. Na een degelijke start in de competitie volgde een 1 op 15. Stijn De Smet, die vijf seizoenen onder contract stond bij KVK, ziet alvast genoeg kwaliteit bij zijn ex-club om zich in de middenmoot te nestelen.

KV Kortrijk speelde vorig seizoen schitterende play-offs en werd door velen getipt als mogelijke revelatie dit jaar. De start was degelijk, met onder meer een knappe remonte tegen Anderlecht. De laatste weken loopt het een stuk minder vlot voor de mannen van Yves Vanderhaeghe: de laatste vijf wedstrijden leverden slechts een punt op voor de Kerels.

"Toch loopt er zeker voldoende kwaliteit rond bij KV Kortrijk", benadrukt Stijn De Smet. "Er zijn veel mannen met een pak ervaring én de coach kent de Belgische competitie als zijn broekzak, wat een enorm voordeel is."

Het lijkt dan ook maar een kwestie van tijd te worden vooraleer KVK zich herpakt en terug zal opklimmen in het klassement. "Ik denk inderdaad dat het slechts een tijdelijke vormdip is, het zal zeker niet problematisch worden. Er zit veel te veel kwaliteit in de kern om naar beneden te moeten kijken in het klassement."

Avenatti

Toch is het voor Stijn De Smet geen grote verrassing dat het dit seizoen wat minder loopt. Het vertrek van Felipe Avenatti naar Standard laat een niet te onderschatten leemte achter in Kortrijk. "Hij was zo belangrijk vorig seizoen. En dan heb ik het niet enkel en alleen over zijn doelpunten. Door zijn gestalte en balvastheid liet hij de jongens rondom hem beter spelen. Als zo iemand wegvalt, is dat een serieuze aderlating die niet zomaar is op te vangen", besluit De Smet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties