Joachim Van Damme voor geladen wedstrijd tussen KVM en ex-club Waasland-Beveren: "Het was geen leutige periode"

Joachim Van Damme voor geladen wedstrijd tussen KVM en ex-club Waasland-Beveren: "Het was geen leutige periode"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen speelt zondag tegen Waasland-Beveren. Uiteraard hoeven we u niet uit te leggen hoeveel extra bagage die wedstrijd meebrengt. Ook voor Joachim Van Damme, want in volle tumult van de zaak 'Propere Handen' had hij net een transfer gemaakt tussen beide clubs.

Van Damme was er bij als speler van Waasland-Beveren in die bewuste match. “De laatste vijf minuten mocht ik ­invallen. Het stond toen al 2-0 en ik heb niks opvallends goeds of slechts gedaan. Gelukkig maar, achteraf ­bekeken", vertelt hij in GvA.

Daarna verhuisde hij naar KVM en toen brak het allemaal los. “Ik kwam compleet uit de lucht gevallen toen ik het hoorde. In de kleedkamer bij Beveren heb ik nooit iets ongewoons opgemerkt in de aanloop naar die match. Niemand weet wat er echt gebeurd is, denk ik. Maar het was geen leutige periode. Zeker niet omdat het net mijn twee clubs waren die geviseerd werden.”

Van Damme werd ondervraagd, maar nooit iets ten laste gelegd. “Ik ben daar naartoe gereden met een ­zuiver geweten. Ik wist honderd procent zeker dat er mij niets ten ­laste kon worden gelegd. Dat is ­achteraf ook gebleken. In heel die zaak is mijn naam geen enkele keer genoemd. Niet in het onderzoek en ook niet in de pers.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties