Fuseert Moeskroen binnenkort met Kortrijk en Zulte Waregem? "In theorie heeft de voorzitter gelijk"

Dante Bellon
| 50 reacties
Fuseert Moeskroen binnenkort met Kortrijk en Zulte Waregem? "In theorie heeft de voorzitter gelijk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorzitter van Excel Moeskroen, Patrick Declercq, heeft onlangs uitgedrukt dat een fusie tussen zijn club met Roeselare, Kortrijk en Zulte Waregem in de toekomst onvermijdelijk zal worden. Algemeen directeur Paul Allaerts geeft uitleg.

Paul Allaerts tempert het voorstel van zijn voorzitter om een fusie aan te gaan met Roeselare, KV Kortijk en Zulte Waregem. "Als je het rationeel bekijkt, heeft de voorzitter gelijk. Maar in het voetbal draait het voor 90% om het emotionele."

De algemeen directeur van l'Excel denkt dat het wel kan afhangen van de toekomst van het Belgisch voetbal. "Stel ons voor dat we naar een BeNeLiga gaan. Als enkele clubs de krachten verenigen om deel te nemen aan zo'n competitie is er een mogelijkheid."

Anderzijds is de ex-scheidsrechter zich er ook van bewust dat een fusie niet zo simpel zal zijn. "Neem nu bijvoorbeeld een samenwerking tussen Kortrijk, Roeselare en Zulte Waregem. Dat kan niet anders dan een impact hebben omdat het al clubs zijn met een taalverschil. In theorie heeft de voorzitter gelijk, maar het is niet omdat je gelijk hebt dat het op één, twee, drie gelopen zal zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties