"Benieuwd wat de Pro League nu met Moeskroen gaat doen..." - Analist Snelders zag het aankomen

"Benieuwd wat de Pro League nu met Moeskroen gaat doen..." - Analist Snelders zag het aankomen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waar half België voor gewaarschuwd had, ligt nu dan al op de loer: wat met Moeskroen nadat ze beschuldigd worden van vanalles en nog wat? Maanden na de uitspraak van het BAS begrijpt Eddy Snelders het nog altijd niet.

"Wie wel? Quasi alle clubs hebben gewaarschuwd dat dit ging gebeuren, maar ze kregen toch hun licentie", zucht hij. "Volgens mij stond het toen allemaal al zwart op wit op papier, maar werd dat bewijs genegeerd. Het wordt trouwens al jaren geroepen dat er iets mis is bij de Henegouwers en nog werd er geen gevolg aan gegeven."

Brussels onderzoeksrechter Michel Claise voert een grondig onderzoek en de club wordt beschuldigd van oplichting en valsheid in geschrifte. In het voorjaar van 2016 zou Moeskroen vervalste documenten overgemaakt hebben aan de licentiecommissie om zijn licentie te verkrijgen.

"Wat nu als ze veroordeeld worden? Worden ze dan gestraft en uit de competitie genomen? Ik ben benieuwd hoe de Pro League dit gaat oplossen. Het kan heel belangrijk worden voor het verdere verloop van de competitie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties