Gelijkspel was meer dan één punt waard voor Waasland-Beveren: "Dit geeft moed voor de komende weken"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit het Freethielstadion
| 0 reacties
Gelijkspel was meer dan één punt waard voor Waasland-Beveren: "Dit geeft moed voor de komende weken"

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Een punt is een punt, maar de oogst voor het gelijkspel van Waasland-Beveren tegen KRC Genk was meer dan louter puntengewin.

Het was een mentale opkikker van jewelste. "Dit is een punt dat aanvoelt als drie punten", was Nicky Hayen opgetogen met het resultaat tegen Racing Genk. Een week eerder, tegen Beerschot, werden de Waaslanders nog uitgeteld in de absolute slotfase. Zaterdag konden ze zelf toeslaan in money-time. "Ik denk dat de reactie op het veld meer dan genoeg zei", aldus Hayen, die overigens niet van een nieuwe start spreekt.

De meest uitbundige van de bende was misschien wel aanvoerder Aleksandar Vukotic, maker van het reddende doelpunt. "Alles is mogelijk, dat zag je maar weer. Nu moeten we vertrouwen tanken in de beker in de aanloop naar het duel tegen Oostende."

Vertrouwen was ook hetgeen Andreas Wiegel putte uit de match. De flankverdediger maakte voor het eerst de 90 minuten vol na zijn vervelende blessure. "Dit punt was verdiend, want we zijn er ondanks die tegengoal in blijven geloven. Vorige week verliezen we in de laatste minuut, nu pakken we een punt. Zo'n verloop geeft moed voor het verdere verloop van dit seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties