Leeds neemt eerst zelf analiste op de korrel, maar veroordeelt nu fans die haar viseren op sociale media

Alyssa Saliou
| 0 reacties
Leeds neemt eerst zelf analiste op de korrel, maar veroordeelt nu fans die haar viseren op sociale media
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leeds stuurde gisterenavond een opvallende tweet de wereld in. Ze uitten hun ongenoegen over het commentaar dat analiste (en ex-Engeland international) Karen Carney over hun promotie van vorig seizoen. Maar ze veroordelen wel hun fans die de analiste nu op de korrel nemen.

Karen Carney zei dat Leeds gebaat had bij het opschorten van de competitie door het coronavirus, en dat ze niet zeker wist als ze wel zouden gepromoveerd zijn, was de competitie gewoon verder gegaan. Leeds besloot om de videobeelden van haar commentaar op hun officiële twitteracoount te delen met hun 664,000 volgers. The Women in Football network vonden de tweet van Leeds wraakvol en onrespectvol. 

Al snel kwamen er meer dan 4000 reacties onder die specifieke tweet, waarin Carney (vooral seksistisch) volledig uitgemaakt werd. Toen er steeds meer commentaar vanuit de voetbalwereld kwam op de ongepastheid van de tweet van Leeds deed de voorzitter er een schepje bovenop:

"Ik ben persoonlijk verantwoordelijk voor de inhoud van die tweet en sta er dan ook 100% achter. Het enige wat ongepast was, was het commentaar van Carney aan het adres van onze club. Volledig onnodig.", reageerde Andrea Radrizzani.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties