Manchester United verliest kostbare punten in strijd om Europees voetbal

Jelle Ruts

Manchester United speelt gelijk in eigen huis tegen Southampton en verspeelt zo kostbare punten in de strijd om Europees voetbal.

Manchester United nam het vandaag op tegen Southampton. Met de teruggekeerde Paul Pogba in de basis wisten ze de wedstrijd goed te beginnen. Na 21 minuten bediende Rashford Jadon Sancho die de 1-0 op bord wist te zetten. Dat werd meteen ook de ruststand, dus voorlopig geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Ralf Rangnick.

Na de rust ging het meteen fout bij de Mancunians. Al na amper drie minuten wist Ché Adams de vroege voorsprong uit te wissen. De assist kwam van Mohamed Elyounoussi. Southampton wist de score vast te houden, al kwam Cristiano Ronaldo nog heel dicht bij een doelpunt. Voor Manchester United is dit een zuur puntenverlies. Ze staan nu op de vijfde plek, maar Arsenal staat slechts een puntje onder hen en heeft twee wedstrijden minder gespeeld.