Polen weigert WK-barrages tegen Rusland te spelen, Lewandowski reageert: "Mogen niet doen alsof er niets aan de hand is"

Polen weigert WK-barrages tegen Rusland te spelen, Lewandowski reageert: "Mogen niet doen alsof er niets aan de hand is"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Polen ging het gerucht dat Polen de WK-barrages tegen Rusland in maart niet zou spelen al langer de ronde. De voorzitter van de Poolse voetbalbond maakte het nieuws zaterdag officieel. Aanvoerder en sterspeler Robert Lewandowski schaarde zich meteen achter deze beslissing.

Cezary Kulesza, voorzitter van Poolse voetbalbond, bevestigde op Twitter dat Polen weigert te voetballen tegen Rusland in de komende barragewedstrijden voor het WK in Qatar. "Door de escalatie van het geweld van Rusland tegen Oekraïne, zal ons nationaal elftal het niet opnemen tegen de Russen. We zijn in overleg met Zweden en Tsjechië om een gemeenschappelijk statement te maken aan de FIFA."

Niet veel later reageerde Robert Lewandowski, aanvoerder van het nationale elftal en hét uithangbord van het Poolse voetbal. "Het is de enige juiste beslissing. Ik kan me niet voorstellen om onder deze omstandigheden tegen Rusland te voetballen. Ik besef dat hun spelers en fans niet verantwoordelijk zijn voor deze situatie, maar we mogen niet doen alsof er niets aan de hand is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties