🎥 Sadio Mané bezorgt zijn land de overwinning dankzij hattrick tegen Benin: topscorer aller tijden voor Senegal

Kenny De Block

Senegal nam het gisterenavond op tegen Benin in de kwalfactiewedstrijden voor de Afrika Cup. Bij Senegal stonden enkele oude gezichten uit onze competitie op het veld.

Senegal, met Sadio Mané aan de aftrap, heeft gisterenavond met 3-1 gewonnen van Benin. Het was de eerste wedstrijd van de kwalificatieronde voor de Afrika Cup. Dankzij deze ruime overwinning staat Senegal alleen aan de leiding in een groep met Benin, Rwanda en Mozambique.

Sadio Mané bezorgde de thuisploeg de overwinning dankzij een hattrick. De aanvaller van Liverpool opende na twaalf minuten de score vanop de stip en scoorde tien minuten later opnieuw. Bij de start van de tweede helft vielen de bezoekers al snel met tien man uit nadat D'Almeida rechtstreeks rood kreeg. Op het uur maakte Mané zijn hattrick compleet, opnieuw vanop de stip. Olaitan kon in het slot nog scoren voor Benin, maar het doelpunt leverde niets op.

Dankzij deze hattrick is Sadio Mané met zijn 32 doelpunten de topschutter van Senegal. Naast Mané stonden ook Kalidou Koulibaly (ex-Genk) en Abdou Diallo (ex-Zulte Waregem) aan de aftrap. Cheikhou Kouyaté (ex-Anderlecht) viel kort na het uur in voor Pape Gueye.