Club Brugge reageert op het feit dat Benfica-supporters in Brugse vakken zitten

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
Club Brugge reageert op het feit dat Benfica-supporters in Brugse vakken zitten
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisterenavond speelde Club Brugge in een bijna uitverkocht Jan Breydelstadion tegen Benfica de achtste finale van de Champions League.

Opvallend was dat heel veel supporters van Benfica in de vakken van thuissupporters zaten. “In aanloop naar deze wedstrijd werden door Club strenge maatregelen genomen in functie van de ticketverkoop”, klinkt het op de website van blauwzwart.

“De verkoop verliep in drie fases. Eerst en vooral kregen zoals steeds alle bestaande abonnees voorrang. Na de voorrangsperiode voor eigen abonnees kregen enkel Club ID houders de kans om een ticket te kopen. In een laatste fase werden ook tickets verkocht aan mensen zonder Club ID maar enkel aan supporters die al een account hadden op onze website van voor de loting of aan supporters die in het verleden reeds tickets kochten.”

Club Brugge slaagde erin heel wat aankopen uit Portugal te blokkeren. “IP-adressen uit Portugal werden gedurende de hele verkoopperiode geblokkeerd op onze ticketingsite. Via bepaalde technologische omwegen slaagden 600 Benfica fans met een Portugees thuisadres of e-mailadres er toch in tickets te kopen, deze tickets werden onmiddellijk geannuleerd en teruggestort.”

“Ondanks al deze maatregelen bleken toch Benfica-supporters in de Brugse vakken aanwezig te zijn. Het onderzoek naar hoe dit is kunnen gebeuren loopt volop in samenwerking met de politie. Tijdens de wedstrijd hebben onze stewards zeer snel gereageerd door alle Benfica-fans te verzamelen in 2 aanpalende vakken naast het uitvak. Daardoor bleef alles tijdens de wedstrijd relatief rustig. Na de wedstrijd waren er schermutselingen met individuele fans.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties