Nationale U19 speelde vanmiddag voor plaatsje op EK

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De Belgische U19 heeft in hun laatste EK-kwalificatiewedstrijd gelijk gespeeld tegen Italië. Dat zorgt ervoor dat ze niet naar het EK gaan.

De U19 kwam via Norman Bassette van Caen op voorsprong. Italië kon echter twee keer vanop de stip scoren. Luca D’Andrea zorgde in de blessuretijd van de eerste helft voor de gelijkmaker.

Net na de pauze scoorde Francesco Pio Esposito, de broer van Sebastiano Esposito die bij Anderlecht speelde, voor de voorsprong. Mario Stroeykens bracht, ook al met een strafschop, de stand op 2-2, maar daar bleef het bij.

De Belgische ploeg pakt zo 3 op 9 in de eliteronde, na drie gelijkspelen. Eerder waren Slovenië en Duitsland al de tegenstanders. Daarmee worden ze derde in de poule.

Enkel de groepswinnaars plaatsten zich voor het EK dat van 3 tot en met 16 juli gespeeld wordt in Malta. Het laatste EK voor de U19 waaraan de Belgen deelnamen dateert al van 2011.