Onlangs nog zijn debuut gemaakt onder Tedesco, maar toch twijfelt Rode Duivel nog voor welk land hij wil spelen

Onlangs nog zijn debuut gemaakt onder Tedesco, maar toch twijfelt Rode Duivel nog voor welk land hij wil spelen

Johan Bakayoko (19) maakte onlangs tegen Zweden zijn debuut voor de Rode Duivels. Maar toch kan hij mogelijk alsnog voor een ander land uitkomen.

In de vorige interlandperiode werd Johan Bakayoko oproepen nadat Jeremy Doku moest afzeggen. Bondscoach Domenico Tedesco liet hem in de Nations League tegen Zweden al meteen debuteren met een invalbeurt. 

Toch nog bij Ivoorkust? 

Bakayoko zorgde meteen voor de assist voor de 0-3 van Lukaku. Ook in de oefeninterland tegen Duitsland viel Bakayoko nog een halfuur in. Maar mogelijk kiest hij toch nog voor Ivoorkust. 

"Mijn ouders komen uit Ivoorkust, maar hebben elkaar in België ontmoet. Daar heb ik alle kansen gekregen, maar de band met Afrika voel ik ook heel sterk. Van de bondscoach van Ivoorkust heb ik nog niet gehoord of er plannen met mij zijn. Als die er zijn, wordt het een ontzettend moeilijke keuze", zei hij bij het Eindhovens Dagblad.

Bakayoko maakte dan wel zijn officiële debuut voor België, maar spelers onder de 21 kunnen nog veranderen van land, mits de goedkeuring van de FIFA. België kans Bakayoko dus nog verliezen aan Ivoorkust. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties