Analyse Waarom Debast nog een jaartje bij Anderlecht moet blijven

Waarom Debast nog een jaartje bij Anderlecht moet blijven

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Zeno Debast is een belangrijke speler voor RSC Anderlecht dit seizoen. En daar willen ze bij paars-wit op verder bouwen.

Bij RSC Anderlecht willen ze graag hun elftal gaan bouwen rond onder meer Vertonghen, Debast en Verbruggen.

Maar wat als er een groot bod komt voor bijvoorbeeld Rode Duivel Zeno Debast? Dan willen ze hem enkel verkopen als ze hem nog minstens een jaar op huurbasis eerst kunnen gebruiken.

Progressiemarge

Voor de 19-jarige Debast die volgens het CIES bij de grootste talenten van zijn jaargang zit is het misschien een goede zaak om nog een jaartje te blijven.

Hij heeft een marktwaarde van 10 miljoen euro én is al Rode Duivel, maar kan de komende jaren zeker nog veel progressie maken.

Debast heeft nu eenmaal immense kwaliteiten die in het oog sprongen. Een goede lange bal, veel durf met de bal aan de voet. Vaag doet hij volgens sommigen wat denken aan Vincent Kompany in zijn jonge tijd.

Technische kwaliteiten, anticipatievermogen en snelheid. Al maakt hij ook soms nog kinderlijke foutjes, die er zeker nog uit moeten. Ook daarom kan een jaartje extra rijpen in een competitie die hij kent een goed plan zijn.

Bovendien wil men bij Anderlecht dus ook door met Jan Vertonghen en van hem kan Debast zeker veel leren centraal achterin.

Het kan ook de prestaties bij de Rode Duivels alleen maar ten goede komen de komende jaren op weg naar het EK in Duitsland. Daar schitteren en dan de grote stap voorwaarts? Dat kan ook een plan zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties