Aanvaller geschorst door club na bijzonder vrouwonvriendelijke uitspraak: "Bij ons mogen ze dat niet"

Aanvaller geschorst door club na bijzonder vrouwonvriendelijke uitspraak: "Bij ons mogen ze dat niet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zakaria Aboukhal, aanvaller van Toulouse, heeft een schorsing gekregen van zijn club en werd uit de selectie gezet. Dat nadat RMC Sport bekendmaakte wat hij zei tijdens de viering van de bekerwinst.

De Marokkaanse Nederlander heeft het goed verkorven. RMC Sport kwam te weten dat Aboukhal tijdens het vieren van de beker in het gemeentehuis in Toulouse reageerde op Laurence Arribagé, de sportverantwoordelijke van het stadsbestuur. Zij maande de spelers aan om stil te zijn.

Aboukhal zou daarop gereageerd hebben "dat vrouwen bij ons niet zo mogen praten tegen mannen". De vrouwonvriendelijke uitspraak werd opgepikt door verschillende getuigen.

Toulouse, de club van Brecht Dejaegere, schorste hem nu ook. “Als reactie op de ernstige beschuldigingen die door RMC Sport zijn gepubliceerd tegen Zakaria Aboukhlal kondigt de club aan dat zijn speler tot nader order niet zal trainen met de profgroep, in afwachting van de resultaten van een intern onderzoek”, klinkt het bij Toulouse. “De club geeft geen verdere commentaar tot het onderzoek is afgerond.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties