René Vandereycken heeft stevige opmerking na persconferentie van Carl Hoefkens bij Standard

René Vandereycken heeft stevige opmerking na persconferentie van Carl Hoefkens bij Standard
Foto: © photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

Carl Hoefkens werd deze week officieel voorgesteld bij Standard. Hij sprak de supporters netjes toe in het Frans.

Een Vlaming die Frans spreekt, Carl Hoefkens verontschuldigde zich voor de start al voor de fouten die hij allemaal zou maken. “Het hoongelach moet je erbij nemen. Tijdens mijn eerste maanden als speler bij Genoa werd ik ook uitgelachen als ik Italiaans probeerde te spreken. Maar uiteindelijk win je er wel de harten van de locals mee”, zegt René Vandereycken bij Het Belang van Limburg.

Op de persconferentie lieten zowel Hoefkens als het clubbestuur weten dat play-offs 1 spelen de ambitie is voor het komende seizoen. Volgens Vandereycken is dat wel heel erg voorbarig van beide partijen.

“Veel zal afhangen van het spelersmateriaal dat hij ter beschikking krijgt”, gaat Vandereycken verder in zijn betoog. “Ik vind het riskant om die ambitie nu al uitdrukkelijk te benoemen, terwijl zijn kern verre van compleet is. Als coach ben je altijd afhankelijk van de slagkracht van je bestuur.”

Hoefkens tekende een contract van drie jaar op Sclessin, maar een terugblik op de jaarboeken toont aan dat het lot van een Nederlandstalige trainer bij een Waalse club vaak geen lang verhaal werd. Kijken of Hoefkens daarop een uitzondering wordt...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties