Analyse Zinckernagel, de man die Vanaken nodig heeft? Die connectie kan brokken maken

Zinckernagel, de man die Vanaken nodig heeft? Die connectie kan brokken maken
Foto: Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft met Philip Zinckernagel een aanvallende speler binnengehaald die garant staat voor statistieken. Maar meer nog, bij blauw-zwart denken ze dat hij de missing link is die Hans Vanaken nodig heeft om weer zijn oude zelf te worden.

In de 4-2-3-1 die Club Brugge momenteel speelt, moet Vanaken achter de spits gaat plaats nemen. Dat was jaren geleden ook zijn beste positie, maar naarmate de tijd verstreek voelde hij zich toch beter een rijtje lager op het veld. Als verbindingsstuk tussen verdediging en aanval.

Met Zinckernagel heeft club nu een speler die heel veel beweegt en altijd aanspeelbaar probeert te zijn. Dat terwijl Nusa en Olsen de bal meestal in de ruimte vragen. Zinckernagel heeft - net als Vanaken - ook de kwaliteit om de laatste pass te geven.

Hij moet de druk van de schouders van Vanaken nemen. Die is nu zowel met opbouw als met aanval bezig. Nu hij er bijna 31 is, wordt dat wat veel om te dragen. Als '8' zal Vanaken een grotere vrijheid krijgen en het spel kunnen verdelen. En hij krijgt ook meer de mogelijkheid om te infiltreren.

Pak mondiger

Dat betekent wel dat ofwel Onyedika ofwel Rits plaats zullen moeten ruimen in de basiself. Op dit moment lijkt Rits het slachtoffer te worden. Maar Club heeft genoeg matchen en is Europees ambitieus. Er komen genoeg mogelijkheden voor iedereen.

Zinckernagel is ook een pak mondiger dan de huidige middenvelders, iets wat Club ontbrak sinds het vertrek van Ruud Vormer. Alle ingrediënten voor een succesvolle connectie zijn aanwezig. Aan Ronny Deila om zijn pionnen te laten renderen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

Nieuwste reacties