Real Madrid en Barcelona contacteren... Anderlecht om deel te nemen aan... Superleague

Real Madrid en Barcelona contacteren... Anderlecht om deel te nemen aan... Superleague

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nee, het is geen grap. El Mundo Deportivo meldt vandaag dat het idee van de Superleague nog steeds niet uitgestorven is en dat Real Madrid en Barcelona al meer dan 60 clubs gepolst hebben om eraan deel te nemen. Waaronder dus Anderlecht.

De twee Spaanse grootmachten denken dat de Super League op korte termijn een oplossing kan zijn voor de economische problemen van FC Barcelona en Real Madrid, dankzij een financiële injectie van ongeveer 1 miljard als de nieuwe competitie van start gaat.

De sleutel ligt in het vonnis van het Europees Hof, dat aanstaande donderdag, de 21e, wordt uitgesproken, en waar de oprichtende clubs hopen dat het een kader van tijdelijke garanties vaststelt en een ander waarin teams die in de toekomst willen deelnemen aan de Super League, dat kunnen doen zonder te stoppen met deelname aan hun nationale competities en bekertoernooien.

Het project leeft en er is veel geld: investeerders leggen 15 miljard euro neer om een competitie ter waarde van 100.000 miljoen op te zetten. Van dat zakenvolume zullen de investeerders dus 15% behouden. Barcelona krijgt het resterende percentage van 85%. Bovendien hebben Barcelona en Madrid een weerstandsprime omdat ze het project levend hebben gehouden.

Clubs over hun hoogtepunt, zoals Anderlecht

In anticipatie van een vonnis dat het monopolie verbreekt, zijn de UEFA en de ECA, met Nasser Al-Khelaifi (PSG), al bezig met een campagne om handtekeningen van clubs te verzamelen die verklaren dat, zelfs als het vonnis ongunstig uitvalt voor de UEFA, de ondertekenaars zullen blijven deelnemen aan UEFA-competities. Ze werken al in anticipatie op het opzetten van een competitie.

In eerste instantie zal deze nieuwe competitie bestaan uit clubs met een Europese achtergrond en prijzen, maar die niet meer op hun hoogtepunt zijn: PSV, Feyenoord, de Portugezen, Rode Ster, Anderlecht... teams die met een financiële injectie zouden opleven. Er zijn contacten geweest met meer dan 60 clubs om zich bij het project aan te sluiten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties