Anderlecht en Standard mogen wat langer wachten tot ze hun straf kennen voor uit de hand gelopen Clasico

Anderlecht en Standard mogen wat langer wachten tot ze hun straf kennen voor uit de hand gelopen Clasico
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens het bekerduel tussen Anderlecht en Standard (2-0 voor paars-wit), liep het uit de hand. Supporters van Standard zorgden voor veel vernieling en en wierpen met vuurpijlen.

Beide clubs moeten hun straf nog krijgen. Zowel Standard als Anderlecht wilden uitstel en probeerden dat te bereiken op de zitting van de Disciplinaire Raad door conclusietermijnen van meerdere maanden te vragen. Het bondsparket was hier niet mee opgezet en verzette zich. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De krant weet dat de voorzitter de behandeling vastlegde in januari. Zo kennen de clubs pas volgend jaar hun straf. De ploegen krijgen mogelijks de straf van één wedstrijd zonder publiek te moeten spelen. Standard moet ook een boete van 10.000 euro betalen en Anderlecht een van 7.500.

Aan het einde van het bekerduel brak er onrust uit. Toen rukten Standard-fans bijna 200 stoeltjes los om er vervolgens mee te gooien. Er vlogen ook vuurpijlen in het rond. Deze zouden van Standard-fans komen, maar er is ook te zien hoe zeker één Anderlecht-supporter er een wierp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties