Philippe Albert is heel duidelijk: "Als ze dit jaar geen kampioen spelen, zullen ze het nooit worden"

Philippe Albert is heel duidelijk: "Als ze dit jaar geen kampioen spelen, zullen ze het nooit worden"
Foto: © photonews

Volg Union SG nu via WhatsApp!

Union SG is momenteel leider in de Jupiler Pro League. De Brusselse ploeg heeft een reeks goede resultaten neergezet en een aanzienlijke voorsprong opgebouwd op hun rivalen.

8 punten voorsprong op Anderlecht, 12 op KAA Gent. Hoewel we nog maar halverwege de de reguliere competitie zijn en de play-offs in maart nog voor extra spanning zullen zorgen, staan Union er al geweldig goed voor.

"Zonder de play-offs zouden ze nu al twee seizoenen kampioen zijn", vertelde Marc Wilmots bij La Tribune. "Ik weet niet wat er dit jaar gaat gebeuren, want de punten worden weer door twee gedeeld. Het is een periode waarin je goed moet zijn. Als je op dat moment twee spelers verliest..."

Eindelijk titelseizoen voor Union Saint-Gilloise? 

Philippe Albert is net zo onder de indruk en wenst Union veel succes. "Je moet ook rekening houden met alle spelers die zijn vertrokken en het feit dat ze drie coaches hebben gehad in drie jaar - hoeveel clubs zouden dat hebben doorstaan? Als ze dit jaar geen kampioen worden, worden ze dat nooit meer."

"Ze hadden de afgelopen twee seizoenen eigenlijk al kampioen moeten worden (...) Ik hoop dat ze het deze keer doen, want qua consistentie zijn ze al tweeënhalf jaar het beste team. Ze verdienen een trofee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties