Lorin Parys in zijn nopjes over JPL, CEO noemt Anderlecht én... Westerlo bij naam

Lorin Parys in zijn nopjes over JPL, CEO noemt Anderlecht én... Westerlo bij naam

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De supporters zijn volgens de Pro League helemaal terug na de coronacrisis. Dat voelen de clubs ook in hun toeschouwersaantallen.

Gemiddeld wonen 11.500 toeschouwers een wedstrijd uit de Jupiler Pro League bij. Dat is het grootste aantal fans voor het Belgische voetbal in jaren.

Al zijn er ook uitschieters, aan beide kanten. Zo speelt Club Brugge thuis gemiddeld voor 24.781 supporters, uit zijn er gemiddeld 961 eigen fans mee. Standard heeft net iets meer dan 21.000 fans in eigen huis.

Aan de andere kant van het lijstje staan Cercle Brugge (4.900 fans) en KAS Eupen (3.464 supporters). Voor het succes van de toeschouwersaantallen zijn er verschillende redenen, zo geeft Lorin Parys, CEO van de Pro League, aan.

“Verschillende factoren zorgen nu voor een verhoging van de toeschouwersaantallen. Eerst en vooral: het is gewoon spannend. Onze competitie staat garant voor spektakel en unscripted drama, zoals de onvergetelijke slotspeeldag van afgelopen lente”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

De clubs zelf zorgen ook voor veel extrasportieve redenen om het voetbal bij te wonen. “Clubs maken van een wedstrijd meer en meer een belevenis, van de lichtshows op Anderlecht tot de kinderanimatie op Westerlo.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties