Genkse publiek krijgt er van langs na verloren topper tegen Club Brugge

Genkse publiek krijgt er van langs na verloren topper tegen Club Brugge
Foto: © photonews

De fans van KRC Genk hadden hun zondag toch anders voorgesteld. De Limburgers kregen een 0-3-nederlaag tegen Club Brugge te verwerken.

De spelers en de supporters van KRC Genk leefden keihard naar de topper tegen Club Brugge toe, maar uiteindelijk was het geen leuke zondagmiddag voor de Limburgers. Twee factoren beïnvloedden ook nu weer het resultaat van dit duel, zo vertelt analist Stef Wijnants in Het Belang van Limburg.

“Het hele seizoen al worden ze achtervolgd door een gebrek aan efficiëntie en foute beslissingen van scheidsrechters. Ook nu weer”, laat hij noteren in de krant.

De perceptie bij de buitenwereld tegenover de Genkenaars is stevig gewijzigd en daar zit het dossier over de te herspelen wedstrijd tegen RSC Anderlecht hoe dan ook voor een groot stuk tussen.

Bij KRC Genk is het allemaal te braaf op en naast het veld

“Heel Vlaanderen vindt ondertussen dat Genk zich als een soort van Calimero gedraagt, maar ik vind net dat ze wat meer haar op hun tanden mogen krijgen”, gaat Wijnants verder.

En dan kijkt hij niet alleen naar het clubbestuur en de spelers, maar ook de supporters krijgen er van langs van de analist.

“Het Genkse publiek mag van mij ook wat meer druk uitoefenen op de scheidsrechter. Vanuit de tribunes hoorde ik amper een reactie op die bloedneus van El Ouahdi. In andere stadions was het kot te klein geweest.”

Met alle gevolgen van dien, zo oordeelt Wijnants nog. “Bij Genk is het toch allemaal iets te braaf op en naast het veld. Met te veel goed gedrag pak je geen prijzen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties