Is vandaag dé belangrijkste dag in jaren voor het Belgische voetbal? Dit is de planning van BAS in circus met Anderlecht en Genk

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
Is vandaag dé belangrijkste dag in jaren voor het Belgische voetbal? Dit is de planning van BAS in circus met Anderlecht en Genk
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport buigt zich vandaag over de befaamde penaltygate. De Limburgers willen de wedstrijd op het veld van RSC Anderlecht herspelen.

Onze titel is niét overdreven. Het is niet voor niets dat FIFA, UEFA én de bobo's van de andere (Europese) competities op het puntje van hun stoel naar de uitspraak zullen kijken. De vraag is: schept het Belgisch Arbitragehof voor de Sport een precedent of niet?

Nog even herhalen: KRC Genk wil de wedstrijd op het veld van RSC Anderlecht herspelen? Het Referee Department oordeelde dat herspelen niet aan de orde was, terwijl de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal van mening was dat de Limburgers wél een punt hebben. 

© photonews

Volgende aflevering: Anderlecht ging in beroep en trok naar het BAS. Vandaag wordt dat beroep behandeld. Eventuele datum om te herspelen: dertien maart. Al spreekt het voor zich dat (quasi) de volledige voetbalwereld hoopt dat dit niet zal gebeuren. 

Wordt RSC Anderlecht - KRC Genk herspeeld? 
 

Gisteren deed BAS overigens uitspraak over de beroepsprocedures na de wedstrijden KV Mechelen - Club Brugge en RWDM - KV Mechelen. Hebben Club Brugge en RWDM uiteindelijk hun slag thuis gehaald? Dan kan je VIA DEZE LINK nalezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties