De (héél belangrijke beslissing) is gevallen: dit is het oordeel van BAS om Mechelen - Club en RWDM - Mechelen te herspelen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
De (héél belangrijke beslissing) is gevallen: dit is het oordeel van BAS om Mechelen - Club en RWDM - Mechelen te herspelen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen - Club Brugge en KV Mechelen - RWDM worden niét herspeeld. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport heeft het beroep verworpen.

Club Brugge en RWDM hadden beroep aangetekend na de beslissing van het Referee Department om de wedstrijd niét te herspelen. Ondertussen heeft het Belgisch Arbitragehof voor de Sport dat beroep behandeld.

KV Mechelen - Club Brugge en KV Mechelen - RWDM worden niét herspeeld. Het BAS heeft beslist om de beslissing van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport te volgen. Het moet gezegd: de kans leek sowieso al klein dat één van beide wedstrijden opnieuw werd afgewerkt. 



Om nog even te herhalen: begin december diende Club Brugge een klacht in omdat een geldig doelpunt van Igor Thiago werd afgekeurd voor buitenspel. De VAR verloor bij de bewuste fase Sandy Walsh uit het oog, waardoor er geen buitenspellijn werd getrokken.

Worden de Belgische wedstrijden herspeeld?

Een maand later trok RWDM ten strijde na een wedstrijd tegen... opnieuw Malinwa. De Brusselaars wilden de wedstrijd herspelen omdat er geen strafschop werd gefloten na (duidelijk) handspel van Geoffry Hairemans. Ook een VAR-interventie bracht geen zoden aan de dijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties