Oud-bondscoach weet het zeker: "Met dat trio heb je de meeste zekerheid in de verdediging bij Rode Duivels"

Oud-bondscoach weet het zeker: "Met dat trio heb je de meeste zekerheid in de verdediging bij Rode Duivels"

Volg België nu via WhatsApp!

Binnen een paar maanden gaat het EK in Duitsland van start. Domenico Tedesco zal zijn troepen klaar moeten maken om fris aan het tornooi te beginnen.

Hoe hij precies zal spelen op het EK weten we nog niet. Van buitenaf kwam er vooral kritiek op de defensie. Oud-bondscoach René Vandereycken helpt Tedesco een handje en vertelt hoe hij het zou doen.

"Ik heb eens goed nagedacht wat op het EK het meest zekerheid in de defensie zou geven. Dan kom ik uit op een driemansdefensie met Toby Alderweireld, Axel Witsel en Jan Vertonghen. Dat trio geeft mij het meeste zekerheid", vertelde Vandereycken bij Het Nieuwsblad.

Volgens de oud-bondscoach zal deze verdediging voor de beste resultaten zorgen. "Ik ga ermee akkoord dat bondscoach Domenico Tedesco zijn selectie heeft verjongd. Zeker in een voorronde. Maar op een toernooi moet je altijd de selectie maken waarvan je denkt dat die het meeste succes zal hebben."

Maar Alderweireld en Witsel lieten al wel verstaan dat ze niet meer met de Rode Duivels zouden spelen. "Maar ze lieten wel de deur op een kier in de zin dat ze in geval van blessures wel beschikbaar zouden zijn", merkt Vandereycken op.

"Als je die uitleg die ik nu geef ook geeft aan die spelers dan zullen ze dat wel begrijpen. Als je hen zegt dat je als bondscoach gelooft dat zij meer zekerheid bieden, dan snappen ze het wel. Het betreft een eindronde, dus de reden van het vele reizen telt even niet. Het gaat erom dat de natie hen nodig heeft omdat ze meer zekerheid bieden. Zo zou ik dat zeggen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties