Aanval Anderlecht zit nu op hetzelfde niveau als... Union: enkel Club komt in de buurt, Genk, Gent en Antwerp op straatlengte

Aanval Anderlecht zit nu op hetzelfde niveau als... Union: enkel Club komt in de buurt, Genk, Gent en Antwerp op straatlengte
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De aanval van Anderlecht draait de jongste weken op volle toeren. De aanvallers tankten ook vertrouwen met goals en assists. Paars-wit heeft zichzelf daardoor op hetzelfde niveau als Union gehesen.

Union kan vanavond weer wat afstand nemen, maar na het duel tegen RWDM staat het aanvallend trio van Anderlecht - Dolberg, Dreyer, Vazquez - op het niveau van Amoura, Nilsson en Ayensa.

Die twee trio's hebben elk 35 doelpunten gemaakt. Ook qua gemaakte doelpunten ligt het allemaal kort bij elkaar 61 voor Union, 58 voor Anderlecht. Doelpuntensaldo: +32 en +29.

Ter vergelijking: Club heeft 32 van zijn doelpunten te danken aan Thiago, Skov Olsen en Jutgla. Janssen, Ilenikhena en Balikwisha bij Antwerp zitten 'slechts' aan 23. 

Bij Gent moeten ze rekenen op Samoise als derde topschutter. Hij staat net na de vertrokken Cuypers op 5. Tissoudali maakte er 10. Het is niet moeilijk om te vinden waar het schoentje wringt. 

Bij Genk scoren de drie topschutters gezamelijk 20 goals. Paintsil (6) is intussen vertrokken. Arokodare maakte er 8 en Yira Sor zes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties