Bayern faalt niet tegen Hannover

Sam Soetaers

Bayern München nadert voorlopig tot op twee punten van leider Dortmund. Het won van Hannover. Verder verloor Möchengladbach van Hoffenheim.

Bayern was duidelijk een maatje te groot voor Hannover. Na een halfuur spelen kwam Bayern dan ook verdiend op voorsprong. Kroos trof raak op aangeven van Robben. Het was dan wachten tot halverwege de tweede helft voor de thuisploeg zijn voorsprong verdubbelde. Mario Gomez schoot vanuit een schuine hoek zijn 23ste van het seizoen binnen. Invaller Ya kon met een omhaal nog milderen tot 2-1, maar verder kwam Hannover niet meer.

Mönchengladbach heeft dan weer verrassend verloren van Hoffenheim. Voor eigen volk kwam de thuisploeg wel op voorsprong door een goal van Reus. Maar in de tweede helft buigde Hoffenheim die achterstand nog om in winst. Firmino en Vukcevic deden op twee minuten tijd het tij keren met evenveel doelpunten. Mönchengladbach blijft wel nog steeds derde met 51 punten. De Camargo werd een kwartier voor tijd vervangen. Daems speelde de hele wedstrijd mee.