Dames U17 plaatsen zich voor tweede EK-kwalificatieronde

Jan Van den Abbeele
| 1 reacties

Volg België nu via WhatsApp!

De nationale damesploeg U17 heeft zich na een 0-5-zege tegen Slovenië geplaatst voor de tweede EK- kwalificatieronde.

In de laatste wedstrijd van de eerste ronde namen de Duivelinnen het op tegen Slovenië. Na drie minuten bracht Jody Vangheluwe haar team al op voorsprong. Een kwartier later verdubbelde Jana Janssens de score op een assist van Chloë Vande Velde. In de 34e minuut maakte Inne De Smet de 0-3, waardoor onze dames met een gerust gemoed de kleedkamers konden opzoeken.

De dames begonnen fel aan de tweede helft, wat na één minuut al resulteerde in een vierde doelpunt, dat op naam kwam van Yuna Appermont. Tien minuten later bracht Amber Maximus de eindstand op 0-5. Onze vrouwen mogen nu naar de tweede kwalificatieronde, ook wel de ‘eliteronde’ genoemd. Dat is de laatste hindernis op weg naar het EK, dat in november in Londen plaatsvindt.