Aalst overtuigt na de pauze

Joris De Wolf
| 8 reacties

Op de vijftiende speeldag in de Belgacom League stond de wedstrijd tussen Eendracht Aalst en KSV Roeselare op het programma. In een matige wedstrijd trokken de Ajuinen aan het langste eind. Ze konden pas in de tweede helft het verschil maken.

Beide ploegen stonden voor deze wedstrijd op een respectievelijke tiende en vijftiende plaats. Op de vorige speeldag ging Aalst onderuit op het veld van Boussu Dour. Roeselare daarentegen tankte vertrouwen door een gelijkspel af te dwingen tegen Antwerp.

Eerste helft
In de eerste helft was het de thuisploeg die het sterkst aan de wedstrijd begon. Roeselare-verdediger Pietro Perdichizzi had geen vat op Tjendo De Cuyper. Na tien minuten spelen was het bijna een eerste keer raak. Bram Vandenbussche kopte de bal ei zo na in eigen doel.

Nadien verwaterde de partij een beetje en was het tien minuten wachten op nieuwe kansen voor Aalst. De Cuyper zijn voorzet bereikte net niet Steve Bael. De aanvalsgolven bleven zich opstapelen en het was opnieuw De Cuyper die de bal gevaarlijk voor doel zette. Steve Bael kon afdrukken, maar zag zijn schot recht in de handen van doelman Lentz belanden.

Een doelpunt hing in de lucht en toen Roeselare-verdediger Yannick Euvrard met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd, zag het er naar uit dat Aalst eindelijk zijn overwicht in een doelpunt kon omzetten. Maar zowel pogingen van Van Damme en Shkodra leverden geen goal op. Roeselare kon maar een keer echt gevaarlijk zijn, maar Anthony De Lallo zag zijn schot van dichtbij over het doel gaan. Beide ploegen gingen rusten met een 0-0 tussenstand.

Tweede helft
Aalst kwam furieus uit de kleedkamer. Na amper drie minuten spelen schoot Wesley Vanbelle een vrije trap knap voorbij doelman Lentz. Aalst ging even op het gaspedaal staan en vier minuten later verdubbelde Jonas Bogaerts de score. Kevin Janssens schoot naar doel, Bogaerts was er als de kippen bij om de bal in de kooi te deviëren.

Wat voor rust niet lukte ging na de pauze een pak beter voor de Ajuinen.  Voormalig Club Brugge-speler Sergiy Serebrennikov beging een overtreding in het strafschopgebied. Scheidsrechter Miguel Garcia twijfelde niet en wees naar de stip. Serebrennikov kreeg rechtsreeks rood. Wesley Vanbelle profiteerde optimaal en zette de penalty feilloos om.

Aalst controleerde rustig de wedstrijd en Glouftsis had de 4-0 aan de voet, maar besloot op de keeper. Thuisdoelman Kevin Van Den Noortgaete had in de tweede helft nog geen bal moetenpakken, maar mocht zich twintig minuten voor affluiten toch omdraaien. Anthony Di Lallo benutte een goedkope strafschop.

Vijf minuten voor affluiten kreeg Aalst nog een strafschop. Stavros Glouftsis werd gehaakt in het strafschopgebied en Wesley Vanbelle zette de 4-1 eindstand op het bord. Een mooie overwinning voor Aalst.