Anderlecht-jeugd via strafschoppen naar finale in Viareggio

Nicola Cantoro
| 96 reacties

Op het prestigieuze beloftentoernooi van Viareggio heeft titelverdediger Anderlecht zich na strafschoppen geplaatst voor de finale. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, in de strafschoppenepiloog haalde paars-wit het met 5-3.

Tegen de Sicilianen speelden de Brusselaars eerder al 1-1 gelijk.  Leander Dendoncker bracht Anderlecht na 28 minuten op voorsprong via een rake kopbal.

Diep in de tweede helft scoorden de Italianen vanop de stip de gelijkmaker via Malele. D’Alberto werd uitgesloten voor RSCA, maar Anderlecht hield stand. Strafschoppen moesten voor de beslissing zorgen en daarin bleek Anderlecht foutloos en miste Palermo eenmaal.

In de finale nemen de Brusselaars het, net als vorig jaar, op tegen AC Milan. De Rossoneri klopten eerder op de dag Fiorentina met 4-2. Vorig jaar won Anderlecht de finale met 3-0 van Milan.